Lezing Grip op je gezondheid 3 februari

erikalexanderOp zaterdag 3 februaro organiseren Club West en Personal Gym Maas en Waal een interessante en leuke lezing over voeding en gezondheid.
Erik Alexander Richter is Klinisch Psychisch Neuro Immunoloog is te gast. Hij kan als geen ander verbanden leggen tussen ziekte aan de ene kant, maar ook stress, depressies, bewegingsarmoede, voedingsproblemen en heeft de 'kunst' om dit te vertalen naar begrijpelijke taal met de nodige humor zodat de toehoorder er mee aan de slag kan.

 Erik- Alexander Richter is o.a. bekend als presentator en medisch deskundige bij het tv programma Life is Beautiful. Hij is een inspirerende en begenadigd spreker en heeft vele artikelen in vaktijdschriften geschreven.

Een spreker, met veel ervaring op internationale, medische podia moet zijn zaken uitstekend kunnen onderbouwen. “Evidence based medicine” is dan een must om niet op glad ijs terecht te komen. Dat lijkt per definitie saaie stof, maar niemand beter dan Erik-Alexander Richter kan dat verhaal boeiend en met zoveel achtergrondkennis vertellen. Je kunt uren aan zijn lippen hangen. “Deep Learning” is zijn motto. Je moet het begrijpen binnen de context. Daarna weet je het voor eens en voor altijd; je bent niet veroordeeld tot je DNA maar je hebt grote invloed op de werking van je eigen genen. Gezondheid is maakbaar, zodra je perceptie het toelaat!

Ben jij er ook bij? Je bent van harte welkom!
Geen lid? Koop een kaartje voor slechts € 10,00 inclusief één gratis groepsles van Club West. Je kunt je daarna net zoals onze leden aanmelden via het rooster in onze app.

Let op: ivm verwachte drukte en het programma is aanmelden via de app dus verplicht (ook voor huidige leden)! Maximaal 150 plekken beschikbaar.

Klik hier voor tickets

 

 

 

Waarom diëten niet werken!

De meeste diëten zorgen voor een verlaging van het metabolisme (=stofwisseling), onder andere als gevolg van de zeer geringe calorie inname. Verlaging van het metabolisme betekent dat we in rust minder calorieën verbranden. Heel tegenstrijdig dus als je bedenkt dat het doel van het dieet ‘afslanken’ is.

Lees meer

Wel of geen Koolhydraten eten?

In verschillende tijdschriften en reclame´s zie je adviezen over het vermijden van koolhydraten. Wat zijn koolhydraten precies en hoe kun je hier het beste mee omgaan? De feiten en fabels over koolhydraten, lees er meer over in dit artikel.

Lees meer

Drink jij genoeg water? Gebruik deze app's als geheugensteuntje

Drink jij genoeg water? Voldoende water drinken is essentieel voor het goed functioneren van je lichaam. De voordelen van water drinken:

  • je blijft in vorm, want het is calorie-vrij
  • je huid wordt rustiger
  • je houdt je huid en nagels gezond
  • je conditie zal toenemen

 

Vergeet je altijd om regelmatig water te drinken?

Lees meer

Citroenwater: 10 voordelen voor je gezondheid

Het drinken van (lauw)warm citroen water wordt steeds bekender. En gelukkig maar, want dit heeft vele voordelen voor je gezondheid. Is dit nog geen bekend ochtendritueel voor jou? Hopelijk wordt dit het wel na het lezen van dit artikel. Je kunt namelijk 10 voordelen lezen waarom citroen water zo goed voor je lichaam is.Verder kun je lezen hoe en wanneer je dit het beste kunt drinken.

Lees meer

Waarom is je darmflora belangrijk

Elk gezond mens heeft een van een paar honderd soorten darmbacteriën in de darmen. Er komen een paar duizend verschillende soorten bacteriën bij mensen in de darm voor, over de hele wereld. Iedereen heeft dus gemiddeld slechts 10% van de mogelijke darmbacteriën, en iedereen heeft een unieke combinatie. De darmflora verschilt per mens qua darmbacterie soorten. Iedereen heeft ongeveer dezelfde diversiteit aan darmbacterie genen in hun darm. Hier zijn wat feiten over de darmflora:

Lees meer

  • 1
  • 2